auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 185 od uživatele: MichalKrhut
28.1. 2016

Dobrý den chci u svoji škody Fabie 1.4MPI 44KW Měnít Těsnění hlavy válce a chtěl bych poprosit o radu jestli se musí nějak seřizovat ventily někde jsem četl že se musí povolit vahadla a pak pootočit o dvě otáčky ale nechápu to mohl by někdo poradit popřípadě poslat mi fotky. Předem děkuji.

zdenda
9.4. 2023
Dobrý den, jen při výměně těsnění hlavy není nutné ventily seřizovat. Po opravě hlavy včetně broušení ventilů je pak seřízení třeba.
zdenda
30.6. 2023
Případné seřízení probíhá tak,že při horní úvrati válce a zavřených ventilech se vahadla povolí, otáčením šroubováku vymezíme vůli mezi vahadlem a ventilem, následně otočíme šroubovákem o dvě otáčky doprava, pak už jen zajistíme maticí.
zdenda
29.10. 2023
Letos jsme měnili těsnění pod hlavou u tohoto motoru 3x a přibyly nové zkušenosti. Myslím si, že seřízení vůlí ventilů není nutné ani po srovnání hlavy a zabroušení ventilů, alespoň u poslední výměny jsme ventiy neseřídili a motor funguje jak má. Seřízení bude jistě fungovat dobře s novými zdvihátky, ale ta původní již byla jednou seřízena. U jednoho motoru kamarád dokonce vše sestavil a utáhl bez povolení vahadel, já mu pak přijel ventili seřídit dle postupu, který je uveden výše. Ukázalo se, že motor nejde nastartovat a je bez komprese. Před seřízením je potřeba zvihátka načerpat, to znamená vytvořit na ventilech velkou velkou vůli, pak motor natartovat a teprve následně seřizovat ventilové vůle. To vyřešilo i náš problém s chybějící kompresí.

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz