auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Článek číslo: 552 od uživatele: zdenda
6.2. 2013

Hlodavcem poškozený kabelový svazek – Movano

Závada:
Svítí kontrolka ABS a tento systém nefunguje.

Diagnostika:
Diagnostika vypsala chybu přerušení/zkrat v okruhu ABS. Po vizuální kontrole kabeláže na podvozku jsme při kontrole svazku pod pojistkovou skříní v motorovém prostoru nalezli několik nahlodaných, nebo přerušených kabelů.

Oprava:
Jsou dvě možnosti opravy, buď výměna celého poškozeného kabelového svazku (investice i desítek tisíc Kč) nebo oprava izolace případně spojení nebo nahrazení poškozených částí vodičů. My jsme problém řešili nahrazením poškozených částí a kvalitním oizolováním pomocí smršťovacích bužírek a lepící pásky.

Myši a jiní hlodavci mohou způsobit i totální škodu na voze, pokud napadnou svazek nějak nešťastně, může dojít i k poškození některých řídících jednotek, to pak může znamenat celkovou investici desítek, ale i stovek tisíc (to je v případě drahých luxusních vozidel). Proti tomuto se můžeme bránit pomocí různých elektrických plašičů nebo nástřikem kabelů prostředkem, který hlodavcům nechutná. Myši napadají většinou déle odstavené vozy, nebo vozy, které parkují v objektech, kde se hlodavci běžně vyskytují jako například různé zemědělské budovy.


Hlodavcem poškozený kabelový svazek  – Movano
1
Hlodavcem poškozený kabelový svazek  – Movano
2
Hlodavcem poškozený kabelový svazek  – Movano
3
Hlodavcem poškozený kabelový svazek  – Movano
4
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz